Mire kell odafigyelni zongora szállítás során?

2021.02.02

Zongora szállítás lépésről-lépésre

Vannak ingóságok, vannak bútorok, televannak a háztartások műszaki termékekkel, de az igazán féltett kincsek a pianínók, illetve a zongorák. Ha zongorád a szívedhez nőtt, akkor a zongora szállítást nem bízhatod kontárokra!

Mivel ezek a finoman megművelt billentyűs hangszerek olykor-olykor felbecsülhetetlen értéket képviselnek, egy esetleges sérülés a a megbízó "lelkében" is kárt tehetnek. Egy zongora súlyát tekintve is más kategória, mint bármely más bútorféle.

Esetleges megsérülése nagyobb veszteséget jelenthet a tulajdonosnak, mintha költöztetés alatt letörne az Ikeában vásárolt összerakható szekrény ajtajáról a kilincs, mondjuk egy elkerülhetetlen ütközés következtében a teherautó csomagterében.

Ezért is javasoljuk, hogy profi zongora költöztetőket hívj segítségül, hiszen ekkor speciális tudásra van szükség a költöztető cég munkatársai részéről.

Mire érdemes odafigyelni a zongora, vagy pianínó szállítás előtt?

  • Lehetőleg a bejárathoz minél közelebb kell a teherautó számára parkolóhelyet biztosítani.
  • Zongora szállítás előtt ajánlatos helyszíni felmérést végezni, mivel meg kell arról bizonyosodni, hogy az ajtónyílásokon befér-e a zongora, vagy pianínó?
  • A lépcsőházat is ellenőrizni kell, hiszen nem mindegy, hogy a szűkösebb lépcsőházban, hogyan lehet manőverezni a pianínó szállítás közben.
  • Ha többemeletes épületről van szó a lift méreteit is ellenőrizni kell, használható-e zongora szállításra, illetve megfelelő-e a teherbírása a hangszer bepakolásához?
  • A nehéz pianínó, vagy zongora cipelésekor kényelmetlenséget jelent, ha a rakodóknak várniuk kell a takarításra, vagy az útban lévő tárgyak elpakolására. Ezért azt a helyiséget, ahová érkezik a hangszer fogadóképessé kell tenni.

Miért nem bízhatod a zongora szállítást akárkire?

Egy sokéve a szakmában tevékenykedő költöztető vállalkozás tudja, hogy a zongora külsőleg és belsőleg is sérülékeny. Ezért szállításnál speciális feltételekre és fogásokra, fokozott figyelemre és megfelelő tapasztalatra, illetve kisegítő eszközökre van szükség.

Az Advetico pontosan ezeket a feltételeket biztosítja, legyen itt szó pianínó, zongora, páncélszekrény, tölgyfa szekrény, esetleg egy antik bútor költöztetéséről.

A szállításhoz a különleges bútorokat előkészítjük, csomagoljuk és nagy gondossággal az új helyére szállítjuk. A csomagolásról és a csomagolóanyagról szintén munkatársaink gondoskodnak. Előző cikkünkhöz kattints ide: ezekre figyelj oda autóbérléskor.

Zongora, illetve pianínó szállítással kapcsolatban keresd munkatársunkat!

+36 (20) 397 3139