Ezekre figyelj oda autóbérléskor!

2021.01.27

Előző cikkünkben a költöztetés csomagolással szolgáltatásról olvashattál, most pedig az autóbérlés lesz a téma.

Életed során sok olyan helyzet adódhat, amikor autót kell bérelned. Költöztetéshez, nyaraláshoz, illetve, ha mondjuk lerobban a tiéd, vagy csak egyszerűen sürgősen egy autóra van szükséged.

Ebben a cikkünkben most összegyűjtöttük, hogy miket érdemes észben tartanod autóbérléskor.

Mivel az autóbérlés nagyon sok összetevőből áll, ha csak kisebb összeg áll a rendelkezésedre, és nincs módod a legnagyobbaktól bérelni, érdemes precízen odafigyelned minden részletre.

Döntsd el, hogy mire van szükséged!

Alaposan gondold át, mire van szükséged, és erről tájékoztasd a kölcsönzőt is, döntsd el, hányan, hová, mennyi cuccal utaznátok, hogy céljaidra a legmegfelelőbb autót kaphasd meg. Minél több infót adsz a kölcsönzőnek, annál készségesebbek lesznek, és így már a legelején elkerülheted a félreértéseket.

A telefonon, vagy e-mailen leadott rendeléstől kezdve, az autó kulcsának, valamint a gépjármű dokumentumainak visszaadásáig - mindent érdemes átbeszélned a kölcsönző cég munkatársaival.

Bérleti díj

A legtöbb kölcsönzőben a bérleti díj fizetési módja legtöbbször választható, viszont mindenképpen térj ki rá, hogy ez mit tartalmaz pontosan, beleértve a biztosítást is.

A biztosítási díjat kérhetik külön, de legtöbbször a napi bérleti díj már tartalmazza ezt. Viszont a kondícióit kérdezd meg a kölcsönző munkatársától, hiszen ezt nagyon fontos bejegyeztetni, méghozzá tisztán és érthetően a bérleti szerződésbe.

Kerüld el a bírságokat!

Kérdezz rá, hogy van-e egyáltalán úthasználati engedély az autón, a szükséges autópálya matricákra, valamint térjetek ki az érvényességük idejére is. Az Advetico-nál az autók érvényes autópályamatricával rendelkeznek.

Bérleti szerződés előtt nézd át az autót!

Az állapotlap elkészítése során fontos feljegyezni például a sérüléseket a fényezésen, a műanyag alkatrészeken, a lámpákon, és a szélvédőn is. Vakon ne fizess az autóbérlésért.

Jelezd a kölcsönzőnek, ha nincsennek rendben a gumiabroncsok. A kölcsönző köteles feljegyezni a kilométeróra-állását, az üzemanyagszintet, a motorolaj-szintet, és a többi folyadékot, illetve az izzók állapotát is.

A szerződés aláírása előtt tekintsd meg az autót, minimum annyira, hogy megfelel-e számodra.

Az Advetico-nál bérelhetsz Citroën Jumper 2.2 HDi-t, Peugeot Boxer 2.5 TDi-t, Suzuki Swift 1.0-t, Peugeot 307 kombi-t, Chevrolet Lacetti 2.0 Tdi-t, illetve bérelhetsz utánfutót is.

Keresd munkatársainkat autóbérléssel kapcsolatban!

Kisteherautó, utánfutó bérléssel kapcsolatban:

Győri István

+36 (20) 397 3139

Személyautó bérléssel kapcsolatban:

Vékony Márton

+36 (20) 355 9762