Tippek, tanácsok költözéshez I.

2018.02.01

A költözés során nagyon sok dologra kell a költözőknek figyelnie. Nem véletlen, hogy a költözés főparancsnokai legtöbbször Hölgyek. A sokfelé figyelés az ő specialitásuk. De mindig akad néhány dolog, ami utólag jut a költözők eszébe, és kellemetlenséget szülhet a probléma.

Éppen ezért íme, néhány dolog, amire a mi tapasztalataink alapján érdemes odafigyelni, és leszervezni a költözés során, hogy a kellemetlenségeket minél kevesebb tényezőre csökkentsük:  

Legfontosabb a konfliktusok elkerülése

  • Ha társasházban fog lakni, vagy onnan költözik, értesítse szomszédjait (alsó, felső, lakás melletti) a költözés és az ezzel járó rakodás tényéről, felhívva figyelmüket az esetleges és ideiglenes kellemetlenségekre.
  • Hasznos lehet értesíteni a közös képviselőt is a költözés és rakodás napjáról.
  • Ha emeletről költözik, és a ház liftjét kell használnunk, akkor előtte pár nappal már érdemes egy A/4-es papíron nyomtatott szöveg segítségével tájékoztatni lakótársainkat a költözés tényéről, pontos időpontjáról, esetleges várható időtartamáról, hogy a tudják előre, hogy a lift melyik időszakban lehet nagy valószínűséggel foglalt.

Kíváncsi vagy a folytatásra?