Antik szekrény költöztetése erkélyről lépésről-lépésre

2021.01.13

Antik szekrény kiadása erkélyről teherautóra

Sokak szerint a költöztetés/szállítás mindennapi tevékenységnek is egy elég komoly szakma.

Nyílvánvalóan mi másként gondoljuk, és igyekszünk szerények maradni, de ez a munka, ez már azért na...:D Ha ez volt a vizsga a profizmushoz, akkor az ellenőrzőbe ötöst kérünk!

Sok nagyobb volumenű költöztetésen túl vagyunk már, de most a nehezítő tényezők összeadódtak, és mi vettük az akadályokat!

Így költöztettük a megrendelő bútorait az erkélyen keresztül, de még mielőtt belevágtunk volna - gondosan megterveztük minden egyes centijét a költöztetésnek.

- Mostanában többször használtuk a teherautót lépcsőként az erkély és a föld között, de azok a bútorok könnyebbek, megfoghatóbbak voltak.

- Ezek nagyon drága és nehéz (a vitrines kb. 180 kg), festett antik szekrények voltak.

- Az egyik szekrény vitrines részét nem lehetett szétszedni, így az üvegeket benthagytuk - természetesen lerögzítettük - de kockázatos volt, hogy eltörik-e vagy sem. Tulajdonképpen az egészet szét szerettük volna szedni, de ragasztva volt.

- Miután leadtuk a szekrényeket, és a rengeteg könyvet az erkélyről, és bepakoltuk őket a teherautóba jött a költöztetés könnyebbik része: a csillárok és festmények szállítható csomagolása, és rögzítése a raktérben.

- Reggelre fagyott, így minden csúszott a kültéren.

- A belógó fenyőfa ágait vágni, illetve lekötözni is kellett.

- A raktár mérete is, ahová szállítottuk, szintén egy kockázatos tényező volt. Ugyanis látatlanban meg kellett tudnunk saccolni, hogy szellőzősen pakolva befér-e ez a mennyiség egy adott raktárba.

- Nem utolsósorban télen lassabban haladunk a rajtunk lévő ruhamennyiség miatt, de ezen felül most még a maszk is eléggé hátráltatott minket. De a szabály az szabály! Csapatunk igyekszik mindenre megoldást találni, és ez a költöztetés most 100 %-osan sikerült, aminek mi nagyon örülünk.

Köszönjük szépen a megrendelést, illetve még egyszer köszönjük az utcán járókelőknek is a dicsérő szavakat, ugyanis többen megálltak és végignézték, ahogyan lekerülnek az antik bútorok az emeletről.

Köszönettel,

Győri István

Advetico Költöztetés